enEnglish
Tickets & info
Locaties
1. LUX - Mariënburg 38-39
2. Paviljoen – Mariënburgplein
3. Pop-up planetarium - Marikenstraat 50
4. Vlaams Arsenaal - Arsenaalpoort 1-4
5. Merleyn – Hertogstraat 13
6. Brebl - Honigcomplex, Waalbandijk 22
7. Honigcomplex - Waalbandijk18

Tickets

Tickets zijn online verkrijgbaar op deze site vanaf de programmapagina's en vanuit het blokkenschema.

  Kassa Online
Filmblok € 9,50 € 8,50
Filmblok do en vrij vóór 17u € 8,00 € 7,00
Student / MBO Card / CJP € 8,00 € 7,00
Buddy ticket € 1,00 € 1,00

De kassa in LUX opent een kwartier voor aanvang van de eerste film. Om rijen te voorkomen raden we aan kaartjes zoveel mogelijk online te kopen. Voor gratis voorstellingen in LUX dienen kaarten gehaald te worden aan de kassa, voor het paviljoen niet.

Strippenkaart (5 filmblokken) € 40,00
Dagpas zaterdag >> ticket bestel € 40,00
Dagpas zondag >> ticket bestel € 35,00
Weekendpas (za + zo) >> ticket bestel € 55,00

Veelgestelde Vragen

Waar kan ik online tickets kopen?

Tickets zijn online verkrijgbaar op deze site vanaf het blokkenschema en de programmapagina's door op de rode knop met ticketprijzen te klikken. Klik in het blokkenschema op het filmblok van uw keuze, en de ticketlinks verschijnen in de linkerkolom van de bijbehorende pop-up. Op een programmapagina staan de ticketlinks rechtsboven.

Betaal ik per film of per blok?

Op Go Short bezoek je geen losse films, maar samengestelde filmblokken. Een blok bevat meerdere korte films in verschillende genres. Documentaires, animatiefilms, fictie- en kunstfilms, in de meeste blokken kun je van alles wat aantreffen.

Wat is het Welcome-To-Nijmegen buddy ticket?

Korte film is voor iedereen. Go Short verwelkomt vluchtelingen en nodigt ze uit om de wereld van de korte film te komen ontdekken. Met het Welcome-To-Nijmegen buddy ticket moedigen we bezoekers van Go Short aan vluchtelingen uit asielzoekerscentra uit te nodigen om mee naar de film te gaan. Op vertoon van je eigen ticket kun je een of meerdere buddy tickets bijkopen voor €1 per stuk. De buddy tickets zijn online verkrijgbaar en aan de kassa gedurende het festival.

Zijn de films Nederlands ondertiteld?

Omdat wij een internationaal filmfestival zijn, zijn alle films Engelstalig of Engels ondertiteld voor andere talen. Heeft u moeite met de Engelse taal, dan raden wij aan om de filmblokken van de Dutch Competition (NL) te bezoeken. In de NL blokken zitten veel Nederlandstalige films.

Kan ik ook met mijn rolstoel in alle filmzalen terecht?

LUX is goed toegankelijk met een rolstoel en in alle filmzalen is hiervoor een aantal plaatsen gereserveerd. Omdat wij de rolstoelplaatsen in de zalen moeten inrichten is het fijn als je van tevoren telefonisch reserveert via de kassa van LUX, op het nummer 024 - 3816859.

Is er ook een festivalpassepartout?

Wij hebben geen passepartout voor het gehele festival, maar er zijn wel dagpassen en weekendpassen verkrijgbaar.

Kan ik de dag- en weekendpassen ook online kopen?

Ja, de dagpassen zijn ook online verkrijgbaar via goshort.nl op de pagina 'Tickets & Info'.

Waar kan ik de strippenkaart kopen?

De strippenkaart is zowel in de voorverkoop als tijdens het festival alleen verkrijgbaar aan de kassa van LUX.

Heb ik een kaartje nodig voor een gratis voorstelling?

Voor gratis voorstellingen in LUX is het nodig om eerst een kaartje te halen aan de kassa of online. Gratis activiteiten in het paviljoen zijn zonder ticket te bezoeken.

Moet ik een account aanmaken om tickets te kopen?

Wij maken gebruik van het online kassasysteem van LUX. Heeft u hier al een account, dan kunt u deze gebruiken. Heeft u niet eerder online tickets gekocht bij ons of bij LUX, dan is het nodig dat u een nieuwe account aanmaakt. Voor een aantal programma's (Off The Walls, Dagpassen en Dagschotel) koopt u een ticket via Ik Ben Aanwezig. Dit is een online ticketingsysteem. Ook hier moet u een nieuw account aanmaken wanneer u hier nog niet eerder tickets heeft gekocht.

Ik wil kaarten bestellen maar ik krijg steeds een scherm met de tekst 'Uw winkelwagen is leeg'. Wat nu?

Pardon, dat gebeurt een enkele keer. Sluit het venster af en leeg de cache van uw browser. De mogelijkheid om uw cache op te ruimen vindt u bij de meeste browsers onder 'Opties', onder 'Beveiliging', of onder 'Extra'. In veel browsers werkt de toetsencombinatie CTRL+SHIFT+DEL om direct in de gewenste menu-optie te komen. Surf na het legen van de cache opnieuw naar onze pagina, en probeer het opnieuw. Als het probleem zich blijft voordoen is het soms nodig om na het legen van de cache ook uw computer te herstarten.

Is er een animatieprogramma? Of een documentaireprogramma?

In de meeste filmblokken van onze competitieprogramma's zijn alle genres gemengd. Daar kun je dus animaties, documentaires, en fictiefilms door elkaar aantreffen. Voor de liefhebbers hebben we wel een paar speciale filmblokken samengesteld. EU10 is gevuld met animatiefilms, EU11 met documentaires en EU12 met kunstfilms. Op zondagmiddag zijn er ook speciale Mix-programma's met enkel animatie, docu, fictie of kunstfilms.

Kan ik tijdens de filmblokken van zaal wisselen?

Dat hebben wij liever niet. 1 ticket is geldig voor 1 filmblok, en tussendoor verruilen van zaal is niet mogelijk.

Hoe lang duurt een filmblok?

Omdat er in één blok meerdere films zitten, kan de duur van filmblokken verschillen. Vaak zijn er ook filmmakers aanwezig bij een filmblok om tijdens een Q&A meer te vertellen over hun film. Hierdoor kunnen we niet vantevoren de totale duur aangeven van alle filmblokken. Tenzij anders aangegeven is de maximale duur 1 uur en 45 minuten, en dit is de tijd die is aangegeven in het blokkenschema.

Als ik iets te laat ben, kom ik dan de zaal nog binnen?

Vraag dat even aan de zaalwacht. Als de film nog niet is begonnen, kan hij of zij u nog binnenlaten, en anders kan de zaalwacht u naar binnen loodsen na afloop van de eerste film in het blok.

Jullie horen toch bij LUX?

Wij zijn geen onderdeel van LUX maar een zelfstandige stichting. Voor de organisatie van het festival werken wij nauw samen met LUX en met vele andere partners.

Wat doen jullie na het festival?

Dan gaan wij weer snel aan de slag met de volgende editie. Gedurende het hele jaar ontvangen wij nieuwe films, en gaan wij andere filmfestivals af om mooie films te spotten. Bovendien verzorgen we het hele jaar educatie- en schoolprogramma's over film en filmmaken in samenwerking met Grote Broer. Ook zorgen we ervoor dat de korte film het hele jaar door in filmhuizen door heel Nederland te zien is dankzij de actie De Voorfilm Moet Terug. Bovendien verzorgen we regelmatig gastprogramma's bij andere festivals en evenementen. Ook geven we je iedere week afgemeten portie korte film op ons Short Shot blog: http://blog.goshort.nl

Staat uw vraag hier niet bij?

Dan kunt u gerust uw vraag naar ons mailen op info@goshort.nl, of vraag het ons op twitter @goshortfilmfest.