enEnglish

Dziga Masterclass

Vier animatoren met zeer uiteenlopende ervaring gaan aan de hand van filmfragmenten in gesprek over het animatie-vak.

Tickets

Zaterdag 9 - 11:00 - LUX 5 € 9,00 / € 9,00

Peter Lindhout

Nederlands Filmfonds

Peter Lindhout

Peter heeft een jarenlange ervaring als animator, regisseur en producent van animatie-en tv-series, korte films en 3D-animaties. Hij maakte onder meer de korte animatiefilms De Eekhoorn en de Zwaluw (2012) en 55 Sokken (2012). Als Filmconsulent Animatie bij het Nederlands Filmfonds analyseert, beoordeelt en adviseert hij over ingediende animatiefilmplannen.

Mascha Halberstadt

Goodbye Mister de Vries

Mascha Halberstadt

Mascha is eigenaar van Studio Superfelix en heeft zich gespecialiseerd als regisseur van narratieve animatie. Ze werkt het liefste met stopmotion, omdat deze techniek eerlijk en transparant is, en gaat bij voorkeur analoog en old school te werk. Mascha en haar team maakten, onder andere, de prijswinnende korte film Dag Meneer de vries (NTR Kort! 2012) en de videoclip van The Prodigy: Wild Frontier. Go Short vertoont haar nieuwste film Pregnant.

Erik van Schaaik

Under the Apple Tree

Erik van Schaaik

Erik van Schaaik werkte tijdens zijn studie grafische vormgeving voor de Nederlandse televisie, waarvoor hij een serie animaties, fictiefilms en documentaires maakte, . Na zijn afstuderen bleef Erik shrijven voor kindertelevisie en regisseerde hij verschillende programma’s. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot zelfstandig animator. Hij maakte de prijswinnende animaties Vent, The Phantom of the Cinema en Pecker. Zijn korte geanimeerde horrorfilm Under The Apple Tree won in 2015 tijdens het Nederlands Filmfestival het Gouden Kalf voor de Beste Korte Film en draait in de Europese competitie van Go Short. Momenteel werkt Erik aan Hieronymus, een speelfilm over het leven van de middeleeuwse schilder Hieronymus Bosch.

Lucette Braune

Through Me

Lucette Braune

Lucette Braune studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en won met haar afstudeerfilm BEK verschillende prijzen. Sinds haar debuutfilm regisseerde en animeerde ze verschillende producties, zowel onafhankelijk als in opdracht. Haar werk kenmerkt zich door een directe en figuratieve stijl, waarin karakters en dualiteit centraal staan. Ze maakt tekeningen, bewegende beelden en animaties. Haar werk is niet afstandelijk of rationeel, maar zit vol emotie en expressie. Door de jaren heen heeft zij een persoonlijke aanpak en beeldentaal ontwikkeld. Ze werkt met acryl, markers, pen en inkt.