enEnglish

Industry Day

Samen met partnerorganisaties NBF, EYE International en Nederlands Filmfonds organiseert Go Short de Industry day. Aanmelden voor de Industry Day kan via het online registratieformulier.

Tickets

Vrijdag 8 - 10:00 - OTHER € 25,00 / € 12,50

Possibilities for your short film in the Netherlands

10:30-11:00 / Dutch spoken

Possibilities for your short film in the Netherlands

Een korte film financieren is niet makkelijk. Alternatieve manieren om je film te financieren worden steeds gewoner. 's Ochtends zal Nederlands platform 'De Ontmoeting' zichzelf en de vijf projecten die ze op dit moment helpen te verwezenlijken, presenteren. Hierna zal Lisa Linde Nieveld van EYE International spreken over hoe zij Nederlandse filmmakers helpen hun korte films in het buitenland te vertonen.

Panel Talk: Possibilities for Script Pitching and Development

11:00-12:00 / English spoken

Panel Talk: Possibilities for Script Pitching and Development

In Nederland zjin er maar een paar mogelijkheden om een korte film te verwezenlijken en er financiering voor te krijgen. Kijken naar het buitenland kan dus helpen om je film naar een nieuw niveau te tillen. Wat heeft Europa te bieden voor scriptontwikkeling of markten en platforms om je film the pitchen en een goede co-productiepartner te vinden? En is het waardevol voor een korte film of kost het vooral veel werk? Wat kun je hier van leren? Wim Vanacker van de European Short Pitch, Nele Luise Fritzsche van Script Pitch en Interforum, Julie Rousson van Euro Connection, Zuzana Kaliska van Torino Film Lab en producent Ben Vandendaele zullen hun licht laten schijnen over deze vragen en meer.

Case Study: The Chicken

12:00-12:30 / English spoken

Case Study: The Chicken

Una Gunjak - The Chicken The Chicken is één van de succesverhalen van hoe pitchen leidt tot een geweldige film. Het script was voor het eerst gepitcht op de European Short Pitch, werd gecoproduceerd door Kroatië en Duitsland, won de Filmprijs voor Internationale Samenwerking van de Robert Bosch Stiftung en ging uiteindelijk in première op Cannes. Hierna werd de film vertoond op meer dan 150 festivals, won hij de European Film Award voor Beste Europese Korte Film en kwam hij op de shortlist voor de Oscars terecht.

One-on-One meetings

12:45-13:45

One-on-One meetings

Tijdens de lunch zullen we een-op-een gesprekken verzorgen met gasten uit de filmindustrie. Je kunt bij hen aanschuiven aan tafel voor een kort privégesprek en hen al je vragen stellen.

Panel Talk: Producing for Online Platforms

14:00-15:00 / English spoken

Panel Talk: Producing for Online Platforms

Het laatste jaar zijn online platforms in opkomst als producenten van film. Welke uitdagingen en mogelijkheden biedt dit voor de filmindustrie? Wat is de strategie achter deze producties, hoe werkt het distributie en het productieproces? Deze vragen worden voorgelegd aan een panel dat bestaat uit Karen van Dijk (VPRO Dorst), Mea Dols de Jong (Mindshakes), Gwen Pol (Vice) en Jos de Putter (de Correspondent).

Workshop: NBF presents: Working freelance without VAR

14:00-15:00 / Dutch spoken

Workshop: NBF presents: Working freelance without VAR

De VAR verdwijnt per 1 mei 2016. In plaats van een VAR kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers overeenkomsten gebruiken die door de Belastingdienst worden opgesteld of beoordeeld. Wat betekenen deze veranderingen voor zelfstandige film- en televisiemakers? Een presentatie door de Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en televisiemakers (NBF).

Mees Peijnenburg meets Patrik Eklund

14:00-15:00 / English spoken

Mees Peijnenburg meets Patrik Eklund

Tijdens dit uur gaat het Nederlandse talent Mees Peijnenburg in gesprek met het Zweedse talent Patrik Eklund. Eklund heeft de afgelopen jaren een aantal zeer succesvolle korte films gemaakt, en dit jaar keerde hij weer terug naar het korte formaat na zijn speelfilm Flimmer te hebben voltooid. Peijnenburg is nu juist bezig naar zijn eerste feature toe te werken na een aantal succesvolle korte films te hebben gehad, waarvan twee op de Berlinale in premiere gingen. Waarom de keuze voor korte film, hoe is de festival-carrière geweest van hun vorige films en wat heeft dit opgeleverd?

Panel Talk: Me, Myself and Film Festivals

15:15-16:15 / English spoken

Panel Talk: Me, Myself and Film Festivals

Tijdens dit panel bespreken internationale festivalprogrammeurs de aspecten die zij van belang achten in een korte film. Wat moet je in gedachte houden bij het opsturen van je film naar festivals en waar letten filmprogrammeurs op wanneer ze de films selecteren? Deelnemers aan het panel zijn Maike Mia Höhne (Berlinale Shorts), Philip Ilson (BFI London Film Festival, London Short Film Festival), Daniel Karolewicz (Festival du Nouveau Cinéma Montréal) en Enrico Vannucci (Venice Film Festival).

Workshop: Starting Producers

15:15-16:15 / Dutch spoken

Workshop: Starting Producers

Een productiebedrijf oprichten is zowel opwindend als uitdagend. Tegen wat voor problemen lopen startende producenten aan? Erik Glijnis studeerde af van de Nederlandse Filmacademie met de gelauwerde film Onno de Onwetende en begint nu zijn carrière. Hij zal spreken over de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Het gesprek wordt geleid door Frank Hoeve, producent en eigenaar van Baldr Film.

Workshop: Impact Academy

15:15-16:15 / English spoken

Workshop: Impact Academy

Dat een goede film de wereld kan veranderen, zullen inmiddels velen beamen. Maar dat gebeurt niet zomaar. Een film bij het juiste publiek krijgen kost tijd, moeite en geld. Impact productie is een methode om met een documentaire de juiste doelgroepen te bereiken en zo de maatschappelijke impact van documentaires te vergroten. Deze workshop wordt geleid door Bernadette Kuiper, impact producent en co-founder van de Impact Academy.