enEnglish
Jury & Awards

European Competition Jury

Daniel Karolewicz (CAN)

Daniel Karolewicz (CAN)

In het begin van 2000, na het afronden van zijn studie geschiedenis en antropologie, ontdekt Dan Karo zijn interesse in korte film en experimentele film. In 2007 voegt hij zich bij het Festival du nouveau cinéma als coördinator en vandaag de dag werkt hij als filmprogrammeur. in 2009 heeft hij met filmmaakster Marie Losier een programma samengesteld op het FIAF in New York, toegewijd aan Quebec cinema. Zijn eigen debut VACARME (2011) eindigde datzelfde jaar in de finale van de Jutra Awards. Kort daarna veroverde hij een plek op het Locarno film festival met zijn documentaire L'OURS (2013). In 2016 rondde hij zijn laatste korte film CHÉRIE af.
Morgan Knibbe (NL)

Morgan Knibbe (NL)

Regiseur Morgan Knibbe ronde in 2012 zijn studie af op de Nederlandse Film Academie met zijn film A Twist in the Fabric of Space. Met deze film won hij een Wildcard van het Nederlandse Film Fonds. Met zijn korte film Shipwreck won hij meer dan 20 awards, inclusief twee Oscar nominaties. Zijn speelfilmdebuut Those Who Feel the Fire Burning laat in een onconventionele en poëtische vorm een serieuze, maatschappelijke en actuele kwestie zien: het dagelijkse leven in de vluchtelingenkampen aan de grenzen van Europa. Tot slot heeft Morgan een prijs gekregen van Directors of the Forum, een programma voor baanbrekende cinema.
Karin Vandenrydt (BE)

Karin Vandenrydt (BE)

Karin Vandenrydt is afgestudeerd in Scientific Studies. In 1990 gaf ze echter een radicale draai aan haar carrière door terug te keren naar haar eerste liefde: film. Ze begon met werken voor productiemaatschappijen Alexis Films en Itinera Films. In 2000 vroeg ANIMA, het Brusselse animatiefilmfestival, of ze de Vlaams sprekende tak van het festival wilde doorontwikkelen. Ze accepteerde de uitdaging en begon met werken voor Folioscope, organisator van ANIMA. Karin is nu werkzaam in het selectiecommitée van ANIMA en is alsmede een onderdeel van het programmateam. Daarnaast neemt ze ook de juryselectie voor haar rekening.

Sophie Kaufman (UK)

Sophie Kaufman (UK)

Sophie Kaufman heeft gewerkt voor het filmtijdschrift Little White Lies.  Het schrijven van diepgaande longreads is haar favoriete vorm van film-schrijven. Naast haar werk voor het tijdschrift, werkt Sophie graag met het feministische filmfestival, Bechdel Test Fest, en draagt ze op diverse manieren bij aan meer begrip op de wereld. Sophie programmeerde en produceerde een film evenement op ICA London genaamd, Can creativity help tame mental illness?’. Ook is ze net gestart met een podcast over boulimia genaamd 'Spill Your Guts’.

Lenina Ungari (NL)

Lenina Ungari (NL)

Lenina, geboren in Rome (1985) en nu woonachtig in Nederland, werkt als scenarioschrijver. In 2013 studeerde Lenina af aan de Nederlandse Film Academie als scenarist met de film Days of Steel. De film werd vertoond op 15 festivals en won meerdere prijzen, waaronder op het International Short Film Festival Oberhausen en Asiana International Short Film Festival. Als verhalenverteller geeft de scenarist graag advies aan documentairemakers. Lenina heeft grote interesse in de hybride vorm van fictie en documentaire. Dit is terug te zien in haar eigen werk waarin ze de twee combineert.  

Breaking Shorts & Dutch Competition Jury

Sari Volanen (FI)

Sari Volanen (FI)

Sari Volanen heeft voor meer dan 25 jaar gewerkt bij Yle (Finse publieke televisie). In de laatste 15 jaar produceerde ze shorts, documentaires, animatie en fictie bij de co-productieafdeling van Yle. Ze is verantwoordelijk voor een reeks genaamd New Cinema. Verder is Volanen ook bestuurslid van Tampere Film Festival.

Enrico Vanucci (IT)

Enrico Vanucci (IT)

Enrico Vannucci werkt als kortefilmadviseur bij het Venice Film Festival en is lid van het organisatiecomité van de Via Emilia @ DocFest. Van 2010 tot 2014 werkte hij als directeur bij het Ozu Film Festival. Hij schreef ook essays over het korte- en speelfilm festivalecosysteem. Daarnaast is Vannucci sinds 2009 als journalist betrokken bij diverse belangrijkste filmfestivals.
Piotr Zlotorowicz (PL)

Piotr Zlotorowicz (PL)

Zlotorowicz studeerde in 2013 af aan  de Polish National Film School. Zijn documentaire Charcoal Burners (2010) werd vertoond op ongeveer 140 internationale festivals, waaronder DOK Leipzig en ontving meer dan 30 prijzen en onderscheidingen. Een van zijn korte films, Normal People (2011), ging in première op het 51e Krakow Film Festival. De film werd bekroond met de Zilveren Tadpole voor de cinematografie op het Plus Camerimage 2011. Zijn laatste werk Mother Earth (2014) werd bekroond op het 67e Locarno Film Festival.
David Deprez (NL)

David Deprez (NL)

David Deprez is artistiek directeur bij Lumière Cinema Maastricht. Het filmhuis is actief betrokken bij het bevorderen van regionale korte filmtalent en het ontwikkelen van een filmproductieklimaat in de Euregio Maas-Rijn. In september 2016 zal Lumière verhuizen naar een nieuwe locatie en zal uitgroeien tot een van de grootste arthousefilmhuizen in Nederland.
Ena Sendijarevic (NL)

Ena Sendijarevic (NL)

Ena is geboren in Bosnië en op zevenjarige leeftijd naar Nederland gekomen. Van 2006 tot 2010 studeerde zij Filmwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en de Freie Universität Berlin in Berlijn, waarna ze in 2014 afstudeerde aan de Nederlandse filmacademie als schrijver en regisseur. Met haar debuutfilm Reizigers in de Nacht (2013) won ze de VEVAM Go Short Award for Best Dutch Short won tijdens Go Short 2014. Momenteel werkt ze aan de korte film Import en aan haarspeelfilmdebuut, en geeft ze les aan de Nederlandse Filmacademie.

Moviezone Go Short Jury

Asena Sarihan (2000)

Asena Sarihan (2000)

"Ik houd heel erg van films en series omdat ik dan even weg ben van de realiteit en leef in een wereld vol fantasie. Om deze reden wil ik later regisseur worden, ik wil dat mensen plezier kunnen beleven aan mijn films en voor even vergeten wat er allemaal in de werkelijkheid gebeurt."

Benthe van Esch (1997)

Benthe van Esch (1997)

"Naast school ben ik in mijn vrije tijd veel bezig met muziek en films. Ik ben nog nooit eerder op een filmfestival geweest, maar ik verwacht veel nieuwe, mooie dingen zal zien en veel inspirerende mensen zal ontmoeten. Ik ga vooral letten op het verhaal wat wordt verteld en wat dit met jou als kijker doet."

Vida Asare (2000)

Vida Asare (2000)

"Ik ben nog niet eerder op Go Short geweest, maar ik hoop dat het erg gezellig word. Als jurylid kijk ik het meest naar de acteurs in de film en de volgorde van de film, maar natuurlijk ook of het verhaal achter de film iets rakends heeft. Als ik de kans had zou het me heel leuk lijken om later actrice te worden."
Dogukan Timur (1999)

Dogukan Timur (1999)

"Ik hou van heel veel verschillende filmgenres, maar vooral horror. Ik zal vooral kijken naar originaliteit, het verhaal zelf en de boodschap die naar voren komt. Ik ben zelf acteur en maak ook korte films, dus dat maakt het daardoor extra leuk voor mij."
Thijs Manders (1997)

Thijs Manders (1997)

"Naast school houd ik mij vooral bezig met film en verhaal. De kracht van verhalen via beeld en geluid vind ik enorm interessant en daarom vul ik naast school en sport, mijn tijd graag in met films en series. Als jurylid kijk ik vooral naar of een film zich kan onderscheiden van clichés en de kijker een nieuwe blik kan geven over een onderwerp."

Go Short Awards

NTR Go Short Awards

NTR Go Short Awards

De NTR Go Short Award voor beste Europese korte film wordt uitgereikt in vier categorieën: Fictie, Documentaire, Animatie en Art film. Alle films in de Europese competitie komen in aanmerking voor de NTR Go Short Awards for best European Short Film. 

Go Short is er trots op NTR voor het achtste achtereenvolgende jaar als partner te hebben. Aan de awards is een prijs van € 1.250 verbonden.
VEVAM Go Short Award

VEVAM Go Short Award

Alle films in de Nederlandse competitie komen in aanmerking voor de VEVAM Go Short Award voor beste Nederlandse korte film. De winnende filmmaker ontvangt € 2.500. Deze prijs is bedoeld om Nederlandse regisseurs te stimuleren om te experimenteren, en de mogelijkheden van de korte film uit te breiden.
Encouragement Award

Encouragement Award

Alle korte films in de Europese studenten competitie, Breaking Shorts, komen in aanmerking voor de Stichting Dioraphte / Breaking Shorts Award. Een prijs van € 5.000, als een aanmoediging voor een jonge filmmaker. Stichting Dioraphte steunt kwalitatieve projecten op het gebied van kunst en cultuur met een landelijk, of internationaal bereik.
MovieZone Go Short Award

MovieZone Go Short Award

De jongste jury van Go Short bestaat uit vijf jongeren tussen 14 en 18 jaar en biedt een frisse kijk op het competitieprogramma.

De MovieZone Award is dit jaar speciaal ontworpen door de 13-jarige Geert Sweep, winnaar van de Kunstbende 2015 in de categorie Expo. Onder begeleiding van Joris van Tubergen van Protospace heeft hij de award ontworpen en uitgevoerd op een 3D-printer. Geerts ontwerp wordt dit jaar op alle filmfestivals uitgereikt waar de MovieZone Jury aanwezig is. Vanuit Go Short wordt voor de winnaar van deze award een geldprijs van 750 euro beschikbaar gesteld.
Go Short Audience Award

Go Short Audience Award

Laat je stem gelden en vul de publieksprijsformulieren in! De film die door jullie het hoogst wordt gewaardeerd ontvangt de Go Short Audience Award in samenwerking met Omroep Gelderland. Alle korte films geselecteerd voor de Europese competitie, de Nederlandse competitie en de Breaking Shorts studentencompetitie komen in aanmerking voor deze award, met een bijbehorend bedrag van € 1.000.